Waardevolle stappen richting een veilige werkomgeving

Opleiding verreiker 25042023 foto Whatsapp 3

Wij geloven dat het welzijn van onze mensen niet in het gedrang mag komen door werkdruk, onvoorzichtigheid of onwetendheid.

Veiligheid is een cruciaal punt in de bouwsector 

Met zware machines, gevaarlijke materialen en veeleisende werkschema's is het belangrijk dat werknemers goed zijn opgeleid en uitgerust om de uitdagingen van het werk aan te kunnen. Helaas wordt veiligheid in de sector vaak uit het oog verloren, waarbij tijd en rendement op investering voorrang krijgen op het welzijn van de werknemers.

Bij Bildin geloven we dat veiligheid een topprioriteit moet zijn bij alle bouwprojecten. Het nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen heeft zeker een impact op tijd en budget, maar wij zijn ook overtuigd dat de kosten veel hoger kunnen zijn wanneer het fout afloopt. Ongevallen en verwondingen op de werkplek hebben niet alleen een impact op de werknemers en hun gezin, maar kunnen ook leiden tot vertragingen en bijkomende kosten gedurende het bouwproces. Dit kan het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Opleiden van onze werknemers

Om van veiligheid een prioriteit te maken, investeren wij onder andere in uitgebreide veiligheidstrainingen voor onze werknemers. Van correct leren werken met werktuigen en machines tot het identificeren en beperken van potentiële gevaren. Zo krijgen onze werknemers meer vertrouwen, kunnen ze effectiever werken en raken ze minder snel betrokken bij ongevallen. 

Wij zijn trots op ons team voor hun inzet tijdens de vele opleidingen. Het volgen van veiligheidsprotocollen is namelijk vaak tijdrovend en soms zelfs lastig, maar het welzijn van onze mensen loopt voorop. Wij stimuleren open communicatie tussen werknemers en management, en we zoeken actief naar feedback van onze werknemers over hoe we onze werkomgeving kunnen verbeteren.

Werken aan veiligheid: een groeiproces

Hoewel er nog uitdagingen zijn, zullen wij actief werken aan de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen en -technologieën. Wij zijn vastbesloten om de tijd, middelen en energie te investeren die nodig zijn om een uitgebreid veiligheidskader te creëren. 

Uiteindelijk is ons doel een bouwsector te creëren waarin veiligheid niet alleen een prioriteit is, maar een manier van leven. Wij geloven dat we door te investeren in uitgebreide veiligheidstrainingen en prioriteit te geven aan het welzijn van de werknemers, een veiligere, productievere en duurzamere industrie voor iedereen kunnen creëren.

“Het gaat om het creëren van een veiligheidscultuur waarin werknemers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en de bevoegdheid hebben om hun stem te laten horen als ze iets zien wat niet lijkt te kloppen.”

Opleiding verreiker 25042023 foto Whatsapp