Hoe vind je de juiste architect voor een appartementsbouw?

Bildin mei24 BA 31

Denk je eraan om te investeren in de bouw van een appartement? Dan heb je eerst een goede architect nodig. Maar hoe vind je de perfecte match? Wij delen 5 tips.

 

Tips voor het kiezen van een architect voor appartementsbouw

1. Zoek een architect met ervaring in appartementsbouw: Niet elke architect heeft reeds appartementsgebouwen gerealiseerd. Sommige richten zich enkel op eengezinswoningen. Zoek dus iemand die de nodige ervaring heeft met zulke projecten. Dat verkleint de kans op fouten.

2. Let op de ontwerpstijl: Wil je moderne appartementen laten bouwen of hou je eerder van een klassieke look? De meeste architecten hebben een favoriete ontwerpstijl. Houd hier rekening mee wanneer je een architect zoekt.

3. Laat je inspireren: Blader door het portfolio van de architect. Passen eerdere projecten in jouw visie, of toch niet helemaal? Vraag of het mogelijk is om klanten te contacteren om te polsen naar hun ervaring.

4. Vergelijk prijzen en services: Uiteraard zijn er prijsverschillen. Toch is het belangrijk om te kijken welke diensten je ervoor terug krijgt. Sommige appartementsbouw architecten bieden een meer uitgebreide service aan, wat hun hogere prijs rechtvaardigt.

5. Volg jouw gevoel: Een appartement bouwen is complex, tijdsintensief en stressvol. Een goede vertrouwensband met jouw architect is in dit geval goud waard. Heb je een goed gevoel bij een bepaalde architect? Volg dan jouw intuïtie.

 

Andere professionals die je nodig hebt

Naast een architect heb je nog andere professionals nodig voor de realisatie van jouw appartementsgebouw. Denk bijvoorbeeld aan stabiliteitsingenieur, EPB-verslaggever, veiligheidscoördinator
Grotere architectenbureaus hebben al deze functies in-house. In andere gevallen wordt er een beroep gedaan op een extern studiebureau of individuele professionals. Ook hier is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

De architectuur is slechts de helft van het verhaal. Uiteraard moet het appartementencomplex nog gebouwd worden. Hiervoor reken je op BILDIN.

Nog een aannemer nodig met ervaring in appartementsbouw?

BILDIN staat voor kwalitatief ruwbouwwerk met respect voor jouw budget en timing. Communicatie, verantwoordelijkheid en respect staan bij ons centraal. Bovendien hebben we een ruime ervaring met appartementsbouw.

Meer weten? Maak een afspraak om uw project te bespreken.