Moderne woning bouwen: tips en inspiratie

Bildin shoot1 19

Heb je plannen om een moderne woning te bouwen? BILDIN inspireert je met nuttig informatie en enkele handige tips. 

 

Moderne architectuur gaat breder dan je denkt

Wanneer je foto’s van moderne woningen opzoekt, zal je merken dat er enorm veel variatie is. Deze bouwstijl bevat veel verscheidenheid. Naast de witte kubistische woningen zijn er moderne huizen met rode gevelstenen en houtaccenten. Sommige liefhebbers van moderne architectuur kiezen zelfs voor grijze of zwarte bakstenen. Kortom; je kan alle kanten uit. Toch zijn er enkele zaken die moderne woningen typeren…

  

Wat typeert een moderne woning?

  • Opvallende gevels. Een moderne uitstraling wordt bekomen door een combinatie van verschillende materialen zoals gevelsteen, hout, aluminium of beton. Geometrische vormen, oog voor belijning en minimalisme staan hierbij centraal.
  • Plat dak. Moderne woningen hebben doorgaans een plat dak, wat aansluit bij de strakke belijning van deze bouwstijl. Tip: maak van je plat dak een groendak of dakterras.
  • Veel glas. We zien vaak grote raampartijen die van de vloer tot aan het plafond lopen. Vooral de achtergevel richting de tuin bestaat uit veel glas die de woning natuurlijk verlicht.

 

Interieurtrends

  • Open grondplan. Woonfuncties worden niet meer opgedeeld in kleine kamers, maar vloeien organisch in elkaar over in een grote ruimte. Door een accentmuur, een rond vloertapijt of enkele planten creëer je gezellige hoekjes.
  • Vide. Door middel van een vide maak je de ruimte ook verticaal groter. Zo ontstaat er een licht en luchtig gevoel.
  • Gietvloeren. Hoewel heel wat moderne interieurs parket of tegels hebben, zijn gietvloeren de laatste jaren erg populair. Die zijn naadloos en zorgen voor een strakke uitstraling.

Tip: ga in zee met een architect die gespecialiseerd is in moderne architectuur. Die heeft de juiste kennis en ervaring om het beste eindresultaat te bereiken.

 

Modern bouwen met BILDIN

Als je nog op zoek bent naar een nieuwbouw aannemer voor je toekomstige moderne woning, dan moet je zeker bij BILDIN aankloppen. Ons ervaren team levert kwalitatief ruwbouwwerk. We hebben een verregaande knowhow op het vlak van funderingen, zichtbeton, zwevende passerelles, enz. Bovendien houden we bij elk project de planning en het budget nauw in het oog. 

Overtuigd? Maak dan snel een afspraak.

Bespreek je bouwplannen

Je wil een moderne woning bouwen? Bespreek je plannen met onze bouwspecialisten en ontvang een prijs op maat.