Opbrengsteigendom bouwen: waarom nieuwbouw de beste keuze is

Bildin maart 1 88

 Bent u eigenaar van een bouwgrond en denkt u eraan om een opbrengsteigendom te bouwen? Goed, want er zijn verschillende redenen om voor nieuwbouw te kiezen.

 

Waarom een nieuwbouw opbrengsteigendom?

Sommige investeerders kopen een bestaande woning of appartement(en). Toch biedt een nieuwbouw opbrengsteigendom een paar interessante voordelen:

1. Hoger rendement

Een nieuwbouw opbrengsteigendom heeft een beter rendement omwille verschillende redenen. De gemiddelde huurprijs ligt hoger, er zijn minder onderhoudskosten en onvoorziene herstellingen, en de panden raken sneller verhuurd, waardoor u minder leegstand heeft. Bij een herverkoop na x-aantal jaren realiseert u dan een mooie meerwaarde.

Het rendement verschilt van gebouw tot gebouw. Hier zijn enkele gemiddelden:

  • Eengezinswoning: 3% à 4% per jaar
  • Appartementsgebouw: 3,5% à 5% per jaar
  • Gebouw met studentenkamers: 4,5% à 5% per jaar

2. Verkoopargument 

Heel wat huurders gaan bewust op zoek naar nieuwbouw. Ze willen zonder probleem meer betalen voor een modern pand dat aan de huidige comfortnormen voldoet. Een pand dat beter geïsoleerd is en uitgerust is met een efficiëntere centrale verwarming, zal financieel aanzienlijk voordeliger zijn. Nieuwbouw stimuleert de verkoop.

3. Minder onderhoudskosten

Bestaande opbrengsteigendommen vragen regelmatig onderhoud. Grotere renovaties, denk aan een vernieuwing van het dak of het verwarmingssysteem, kunnen een echte uitdaging zijn. De werken kosten veel geld en tijd.
Met een nieuwbouw opbrengsteigendom bent u jaren gerust. De structuur, technieken en inrichting zijn gloednieuw en hebben dus een lange levensduur voor de boeg.

4. Energiezuinigheid

Nieuwbouw huizen en appartementen moeten aan strenge energienormen voldoen. Dit zorgt voor lagere energiekosten. Dat is goed nieuws voor u als eigenaar, maar ook voor bewoners die willen besparen op hun maandelijkse uitgaven.

“Een nieuwbouw opbrengsteigendom biedt niet alleen een hoger rendement, maar ook een modern en energiezuinig pand dat huurders aantrekt en onderhoudskosten minimaliseert.”

Bildin maart 1 90

Financiering

Heeft u al nagedacht over de manier waarop u de bouw van het opbrengsteigendom gaat financieren? Hier zijn enkele mogelijkheden:

  • Een hypothecaire lening waarbij het onroerend goed dient als onderpand.
  • Een wederopname van het reeds betaalde deel van een hypothecaire lening.
  • Een bundeling van financiële middelen van meerdere investeringspartners.
  • Een bulletkrediet op basis van een toekomstige kapitaalinjectie.

 

De hefboomwerking van vastgoedinvesteringen

Door een nieuwbouw opbrengsteigendom (deels) te financieren met vreemd vermogen, zoals een banklening, maakt u gebruik van het hefboomeffect.
Het hefboomeffect laat u toe om voor een groter bedrag vastgoed te verwerven dan wanneer u enkel uw eigen inbreng gebruikt. En wanneer u relatief goedkoop kan lenen, is het rendement van de vastgoedbelegging (huurinkomsten + vastgoedmeerwaarde) groter dan de financieringskost.

Bedrijf nodig om uw opbrengsteigendom te bouwen?

BILDIN staat voor u klaar. Wij hebben een ruime ervaring met de bouw van woonprojecten, appartementen en andere opbrengsteigendommen. Contacteer ons voor meer informatie.