Ruwbouwwerken

Bildin maart23 01

Iedere constructie staat of valt met de ruwbouw. Letterlijk. De ruwbouw vormt een solide basis voor de afwerking van de woning.

Welke ruwbouwwerken bestaan er?

Een ‘open ruwbouw’ omvat volgende werken:

  • Funderingswerken - grondwerken en opbouw van de kelder of het plaatsen van de funderingsplaat.
  • Draagconstructie - opbouw van het dragende skelet: binnenmuren metsen, betonnen wanden en vloerplaten gieten, balken en kolommen plaatsen, etc.
  • Gevelwerken - metsen van de gevel en/of het aanbrengen van gevelbekleding
  • Trappen - ter plaatsen gieten van betontrappen op maat
  • Dakwerken - opbouw van platte en hellende daken

Ga je nog een stapje verder, dan krijg je een wind- en waterdichte ruwbouw, ook wel gesloten ruwbouw genoemd. In deze fase zijn de ramen en deuren al geplaatst. Hierdoor is het interieur volledig afgeschermd van de weersomstandigheden. Nadien volgt de binnen afwerking.

 

Maar eerst: de vergunningen

Voordat je met de ruwbouwwerken start, moeten alle vergunningen in orde zijn. Heb je de omgevingsvergunning ontvangen van de gemeente? Da’s goed nieuws. Weet wel dat je eerst een mededeling moet aanplakken op de werf gedurende een periode van 30 dagen. Als je 35 dagen na de aanplakking geen administratief beroep ontvangt, mag je pas starten met de ruwbouwwerken. Afhankelijk van het project zal deze periode verschillen.

 

Het belang van de ruwbouw

We hoeven je niet te vertellen hoe belangrijk de ruwbouw is. Deze structuur bepaalt de stevigheid, stabiliteit en afdichting van het gebouw. Fouten en gebreken zijn later moeilijk te herstellen. Kies dus steeds voor een ervaren ruwbouw aannemer, zoals BILDIN.

Bildin maart23 33
Bildin middensept22 BA 100 v2

Ruwbouw aannemer nodig?

Zoek niet verder. Op BILDIN kan je vertrouwen voor de ruwbouwwerken voor uw project. We doen zowel nieuwbouw als grondige renovaties. Neem snel contact op voor meer informatie.